skip to Main Content
De Molen 61 3995 AW Houten 030 637 82 83
artrose - 3 fietsen

Artrose kenmerkt zich door een achteruitgang van de kwaliteit van het kraakbeen, wat voor u gepaard gaat met pijn en stijfheid. In de praktijk kan het gebeuren dat u door deze klachten beweging gaat voorkomen. Maar regelmatig bewegen houdt de gewrichten juist soepel en de spieren sterk. De fysiotherapeut kan u helpen om stap-voor-stap meer te gaan bewegen, rekening houdend met de artrose. We werken daarbij volgens de laatste inzichten en richtlijnen.

Artrose: Waarom bij De Molen?

Bij Fysiotherapie De Molen worden de ontwikkelingen op het gebied van behandelmogelijkheden bij artrose goed in de gaten gehouden. We zijn gespecialiseerd in zorg voor de ouder wordende mens, maar ook mensen die begeleiding willen bij het sporten zijn bij ons op de juiste plek. Bovendien hebben we de faciliteiten en de ervaring om u op ieder niveau optimaal te begeleiden en onderhouden we directe contacten met uw huisarts.

Artrose: Behandeling

U kunt de effecten van artrose verminderen door de belasting op het gewricht aan te passen. Dit doet u door spierkracht en conditie op te bouwen. Spieren zijn de beschermers van uw gewrichten. Bij te weinig spierkracht zult u geneigd zijn te ‘hangen’ in uw gewrichtskapsel en -banden en dit zal de klachten verergeren.

Samen met u bepalen we de doelen van de behandeling. We houden het beloop steeds goed in de gaten en zullen waar nodig de behandeling bijstellen, eventueel in overleg met uw behandelend arts.

Door wie?

Afhankelijk van welk gewricht is aangedaan en de aanwezigheid van andere aandoeningen, wordt een keuze gemaakt voor de juiste fysiotherapeut voor uw situatie.

Back To Top
×Close search
Zoeken