skip to Main Content
De Molen 61 3995 AW Houten 030 637 82 83

COPD in basispakket

Wanneer u de diagnose COPD krijgt, is Fysiotherapie een zeer belangrijk onderdeel van uw revalidatie.
Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten helpen u de juiste ademtechnieken onder de knie te krijgen, eventueel slijm makkelijker op te kunnen hoesten, longaanvallen op tijd te herkennen en uw fysieke gesteldheid te verbeteren. Uiteraard geven wij u adviezen om in uw dagelijks leven uw klachten beter de baas te kunnen.

Op dit moment moeten patiënten met matige en ernstige tot zeer ernstige COPD de eerste twintig behandelingen zelf betalen om mee te kunnen doen aan het fysiotherapeutische traject. Dit leidt er toe dat veel mensen de fysiotherapeut niet inschakelen, ondanks adviezen van arts/ specialist of POH, met onder andere longaanvallen en ziekenhuisopnamen tot gevolg.

Per 1 januari 2019 wordt, afhankelijk van de GOLD classificatie, oefentherapie onder supervisie van een fysiotherapeut al vanaf de eerste behandeling vergoed uit het basispakket.
Wel wordt er een maximum gesteld aan het aantal behandelingen dat vergoed wordt. Dit maximum is afhankelijk van de GOLD classificatie. Tot 1 januari 2019 geldt er nadat de eerste twintig behandelingen zelf zijn betaald, geen maximum aantal vergoedde behandelingen.

Wanneer u vragen heeft betreffende het bovenstaande of u wilt zich oriënteren wat wij voor u kunnen betekenen, belt u gerust of kom even langs. Vraag dan naar een van onze COPD specialisten Malu of Frank.

Back To Top
×Close search
Zoeken