skip to Main Content
De Molen 61 3995 AW Houten 030 637 82 83
Dry needling

Dry needling is een vernieuwende vorm van fysiotherapie die gericht is op het verminderen van spierpijn en -klachten. Ook als u al langere tijd last heeft van deze klachten, kan dry needling verlichting geven.

Dry Needling: Waarom bij De Molen?

Dry needling wordt toegepast als aanvulling op andere behandelingsmogelijkheden. Door de uitgebreide expertise en faciliteiten bij Fysiotherapie De Molen, kan het gemakkelijk gecombineerd worden met bijvoorbeeld oefentherapie, medical taping of manueel therapie. Er is niet alleen aandacht voor het behandelen van uw klacht, maar ook voor het voorkomen van klachten in de toekomst.

Dry Needling: Behandeling

De gespecialiseerde fysiotherapeut onderzoekt of er inderdaad sprake is van myofasciale triggerpoints; verhardingen in de spieren die uw klachten kunnen veroorzaken. Daarnaast wordt samen met u gezocht naar eventuele achterliggende oorzaken van de spierklachten.

Is Dry Needling pijnlijk?

Bij dry needling maakt de fysiotherapeut gebruik van dunne acupunctuurnaalden. Hij prikt daarmee de verharding in de spier aan, waardoor de spier ontspant. Omdat het naaldje zo dun is, voelt u het prikken niet of nauwelijks. Als het triggerpoint geraakt wordt met de naald, trekt de spier licht samen en ontspant dan weer. Dit voelt u wel en dit wordt vaak omschreven als een stroomstootje.

Door wie?

Miranda Lichtenberg

view post

Renske van Hoeijen

view post

Yet van der Zwet

view post

Annet Doomen

view post

Frank Timmer

view post

Vergoeding

Dry needling is een fysiotherapeutische behandeltechniek en valt daarmee onder de reguliere behandelingen van uw fysiotherapeut. Het wordt dan ook vergoed door uw verzekeraar, uiteraard mits u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie.

Back To Top
×Close search
Zoeken