skip to Main Content
De Molen 61 3995 AW Houten 030 637 82 83
echo schouder

Met echografie, of beter gezegd Musculo Skeletal Ultrasound (MSU), kunnen opnamen gemaakt worden van pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten. Hierdoor kunnen diverse aandoeningen duidelijk in beeld gebracht worden. Een aantal voorbeelden van aandoeningen die goed zichtbaar zijn op een echo zijn een achillespeesirritatie, verkalking in een schouderpees, hielspoor of een slijmbeursontsteking.

Echografie: Waarom bij De Molen?

Fysiotherapie De Molen is de eerste fysiotherapiepraktijk in Houten die echotechniek toepast. Door uitgebreide scholing en ervaring zijn meerdere therapeuten in onze praktijk gespecialiseerd in het maken én beoordelen van echobeelden. Indien noodzakelijk kunnen wij u daardoor ook sneller doorverwijzen naar de (sport)arts of specialist.

Echografie: Behandeling

Het echografisch onderzoek is snel, gemakkelijk, comfortabel voor de patiënt en kan zo vaak herhaald worden als nodig is. Een groot voordeel van musculo skeletal ultrasound t.o.v MRI of röntgenopnames is het dynamische beeld. De patiënt kan een pijnlijke beweging tijdens het onderzoek uitvoeren waardoor de behandelaar direct een relatie kan leggen tussen de klacht en de beelden.

Door wie?

Miranda Lichtenberg

view post

Renske van Hoeijen

view post

Alex van Rooijen

view post

Malu Dekker

view post

Renilde Cottaar

view post

Vergoeding

Musculo Skeletal Ultrasound wordt door uw zorgverzekeraar vergoed mits u voldoende aanvullend verzekerd bent.

Back To Top
×Close search
Zoeken