skip to Main Content
De Molen 61 3995 AW Houten 030 637 82 83
hard(lopen)

Problemen met lopen zijn zeer divers: van etalagebenen tot hardloopblessures.

Vernauwingen in de been- of liesslagaders zorgen bij etalagebenen voor pijn in de benen die u ertoe dwingt voor elke etalage stil te staan. Hardlopen is een onderschatte sport die tot uiteenlopende blessures kan leiden.

(Hard) lopen: Waarom bij De Molen?

Fysiotherapie De Molen biedt een veelzijdig team van specialisten met uitgebreide persoonlijke en professionele kennis op het gebied van hardlopen. Van sportblessure tot revalidatie. Daarnaast is de praktijk aangesloten bij Claudicationet, een multidisciplinair netwerk waarin vaatchirurgen en gespecialiseerde fysiotherapeuten samenwerken om u de beste zorg te kunnen bieden.

(Hard) lopen: Behandeling

Bij etalagebenen is looptherapie onder begeleiding van een gespecialiseerd fysiotherapeut (naast eventueel stoppen met roken) de eerste behandeloptie. Ook volgens de richtlijnen van huisartsen en vaatchirurgen. Deze looptherapie is bewezen effectief voor het vergroten van uw loopafstand en daarmee voor uw kwaliteit van leven. U kunt de looptherapie volgen bij Fysiotherapie De Molen.

Bij een hardloopblessure zoeken we eerst samen met u naar de oorzaak van uw klachten. We kijken daarbij altijd naar de gehele bewegingsketen. Na het onderzoek stellen we een behandelplan op. Veel gebruikte behandelmethodes zijn oefentherapie, manuele therapie, dry needling, massagetechnieken en mobilisatietechnieken.

U kunt onzeker ter been zijn en daarom angst hebben om te lopen. In veel gevallen kunnen wij u helpen om stabieler ter been te zijn en daardoor makkelijker te lopen. Meestal bestaat de therapie dan uit het doen van specifieke oefeningen. Het kan ook raadzaam zijn om een valpreventietraject te starten. Samen met u bepalen we tijdens de intake het beste plan.

Door wie?

Lieke Beer – Thijssen

view post

Annet Doomen

view post
Back To Top
×Close search
Zoeken