skip to Main Content
De Molen 61 3995 AW Houten 030 637 82 83
kinderfysiotherapie

Iedereen heeft in zijn kinderjaren leren bewegen. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. Maar bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt de ontwikkeling af van wat gebruikelijk is. Dit kan komen doordat de zintuigen, het zenuwstelsel of het houdings- en bewegingsapparaat niet goed functioneren. Deze kinderen hebben meer oefening nodig om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen. Of zij moeten leren met minder mogelijkheden zo optimaal mogelijk verder te leven.

Deze kinderen kunnen baat hebben bij een behandeling door een kinderfysiotherapeut.

 

Jonge kinderen die een verkeerde houding of motoriek aanleren, kunnen daar later veel last van hebben, zowel fysiek als mentaal, doordat zij bijvoorbeeld moeite hebben met spelen op het schoolplein of in de gymles niet mee kunnen komen met leeftijdgenootjes. Bij elke leeftijd horen bepaalde motorische vaardigheden die je onder de knie moet krijgen. Het is soms nodig dat een kind daarbij wat hulp krijgt. Ook een kind met een ziekte of handicap kan leren omgaan met zijn beperkte mogelijkheden en op een aangepaste manier optimaal te bewegen.

In de meeste gevallen zal uw kind verwezen worden door uw huisarts of specialist. Maar door de regeling Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie kunt u ook zonder verwijzing naar de kinderfysiotherapeut. In dit geval zal de kinderfysiotherapeut uw kind onderzoeken en bepaalt zij of zij uw kind verder gaat behandelen, of dat het verstandig is om eerst contact op te nemen met uw huisarts of specialist. Voor de behandeling van zuigelingen komt de kinderfysiotherapeut bij voorkeur bij u thuis.

Kinderfysiotherapie: Waarom bij De Molen?

Fysiotherapie De Molen werkt samen met diverse zorgverleners, heeft korte lijnen naar de huisarts, kinderartsen en het consultatiebureau. Samen met de orthopedagoog en diëtisten van het Medisch Centrum, is het programma Molenkids opgezet. Door de ruim opgezette praktijk, een speciaal ingerichte kinderfysiotherapieruimte en de vele materialen, kan uw kind optimaal begeleid worden.

Door wie?

Bram van Bergen

view post
Back To Top
×Close search
Zoeken