skip to Main Content
De Molen 61 3995 AW Houten 030 637 82 83
medical tape

Medical taping is een veel toegepaste tapemethode binnen de (sport)fysiotherapie. De gebruikte tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid, en deze wordt als zodanig ook gebruikt. De tape heeft o.a. een ‘liftende werking’ op de opperhuid die de spieren in hun functie ondersteunt zonder daarbij de beweging te beperken. De anti-allergische, ventilerende, water doorlatende en huidvriendelijke eigenschappen van de tape zorgen ervoor dat de tape langere tijd achter elkaar gedragen kan worden. Er is op deze manier 24-uur per dag behandeling mogelijk, waardoor het herstel na weefselletsel en/ of overbelasting veel sneller kan verlopen.

Medical tape: Waarom bij De Molen?

Bij Fysiotherapie de Molen werken twee fysiotherapeuten die geschoold zijn in het gebruik van Medical tape via het Medical Taping Concept (MTC) en die kunnen u adviseren of Medical taping voor u zinvol is. Door de uitgebreide expertise en faciliteiten bij Fysiotherapie De Molen, kan Medical tape makkelijk gecombineerd worden met andere behandelmogelijkheden, zoals oefentherapie of dry needling. Er is niet alleen aandacht voor het behandelen van uw klacht, maar ook voor het voorkomen van klachten in de toekomst.

Medical tape: Indicaties

Indicaties voor Medical taping kunnen zijn :

  • (na)behandeling van (sport)blessures.
  • houdingcorrecties
  • Ondersteunen van de gewrichtsfunctie bij instabiliteitsklachten van enkel, knie, schouder en rug
  • Behandeling van overbelastingsklachten zoals KANS (klachten aan arm, nek en schouder) tennis- en/of golferselleboog, achillespeesklachten en hielspoorklachten.
  • hoofdpijn
  • preventief tapen van gewrichten.

Door wie?

Tess Weenink

view post

Malu Dekker

view post
Back To Top
×Close search
Zoeken