skip to Main Content
De Molen 61 3995 AW Houten 030 637 82 83
senioren - gewicht in hand 1

Het menselijk lichaam ondergaat tal van veranderingen naarmate het ouder wordt. Door afname van spiermassa en vermindering van de conditie kan de onzekerheid in het bewegen toenemen. Maar niet bewegen is geen optie. Juist de ouder wordende mens moet in beweging blijven om het proces van het ouder worden te vertragen, om zich gezond en vitaal te blijven voelen en om de kans op chronische aandoeningen of sarcopenie te verminderen.

Senioren: Waarom bij De Molen?

In Fysiotherapie De Molen is een uitgebreide expertise aanwezig over de ouder wordende mens en wordt gewerkt volgens de laatste richtlijnen. U kunt zowel terecht voor trainingen als voor individuele behandelingen. Als u voor het eerst in de praktijk komt, wordt er een intakegesprek gehouden en worden testen gedaan om uw functioneren in kaart te brengen.

Bij Fysiotherapie De Molen is er een open en toegankelijke sfeer. In de wachtkamer is er plaats om vooraf of achteraf even met elkaar te zitten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Senioren: Behandeling

Het Senioren FIT programma bestaat uit een uur activiteit, waarbij ieder op zijn eigen tempo en niveau op de apparaten de conditie en kracht traint. In het laatste kwartier wordt aandacht besteed aan functionele oefeningen, waar u in het dagelijks leven tegen aan loopt.

Valpreventie

Eén op de drie mensen van boven de 65 jaar valt minstens een keer per jaar. De valpreventietrainingen zijn bedoeld voor gezonde ouderen (65 plussers), die het afgelopen jaar één of meerdere keren (bijna) gevallen zijn. Ook als u bang bent om te vallen is dit een goede training. De trainingen worden gegeven volgens een vast protocol, ontwikkeld door de Maartenskliniek en bestaan uit 10 wekelijkse lessen van 1,5 uur. De cursus wordt begeleid door 2 fysiotherapeuten en vindt 2 keer per jaar plaats.

Door wie?

Marloes Haartman

view post

Renske van Hoeijen

view post

Marieke Le Gué

view post

Frank Timmer

view post

Renilde Cottaar

view post
Back To Top
×Close search
Zoeken