skip to Main Content
De Molen 61 3995 AW Houten 030 637 82 83

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut bij Fysiotherapie de Molen, Jeroen Stam, heeft zich na de studie fysiotherapie verder geschoold in sport en sporters door de masteropleiding sportfysiotherapie. Daardoor weet  hij welke eisen een sport aan het lichaam stelt. Daarnaast blijft de sportfysiotherapeut regelmatig bijscholen in recente ontwikkelingen.
Onderzoek: Een snelle en juiste diagnose is belangrijk voor de verdere behandeling zodat u zo snel mogelijk weer uw sport kunt hervatten. De sportfysiotherapeut onderzoekt de klacht maar voert ook een bewegingsanalyse uit. Daarbij wordt er o.a. gekeken naar coördinatie, lenigheid en kracht.
De behandeling: Afhankelijk van de klachten kan de sportfysiotherapeut u aan huis, op het sportveld of in de praktijk begeleiden. Bij de revalidatie/behandeling wordt de blessure zo sportspecifiek en functioneel mogelijk behandeld met als einddoel: sporthervatting!

Samenwerking: Is uw blessure complex of vraagt de situatie specifieke aandacht, dan is het goed om te weten dat de sportfysiotherapeut deel uitmaakt van een sportmedisch netwerk.

Waarvoor kunt u naar de sportfysiotherapeut?

– overbelasting blessures zoals achillespeesklachten, hielspoor en een tenniselleboog
– acute klachten zoals spierscheuringen en enkelverzwikkingen
– sportrevalidatie na bijvoorbeeld een nieuwe kruisbandoperatie

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapeut Jeroen Stam

Een geblesseerde sporter wil zo snel mogelijk weer in het veld staan of op de fiets zitten. De sportfysiotherapeut stelt snel de juiste diagnose en behandelt de blessure sport-specifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot uw oorspronkelijke sportniveau.

Sportfysiotherapie: Waarom bij De Molen?

Bij Fysiotherapie de Molen werken diverse (sport)fysiotherapeuten die ervaring en affiniteit hebben met het behandelen van sport gerelateerde klachten. Sinds 2014 heeft Fysiotherapie De Molen een master sportfysiotherapeut in dienst. De praktijk heeft uitgebreide fitnessfaciliteiten, veel trainingsmaterialen en een grote vrije ruimte zodat sportsituaties goed nagebootst kunnen worden. Daarnaast is het altijd mogelijk om buiten de praktijk te trainen. Er is extra expertise op het gebied van judo, voetbal, wielrennen, tennis en hardlopen.

Sportfysiotherapie: Behandeling

De sportfysiotherapeut analyseert eerst nauwkeurig wat er is gebeurd zodat de juiste diagnose kan worden gesteld. Vervolgens behandelt hij de blessure sportspecifiek en functioneel. Hij kijkt daarbij o.a. naar coördinatie, lenigheid en kracht. Maar hij adviseert ook hoe de sporter tijdens deze vervelende periode zo fit mogelijk kan blijven en begeleidt hem uiteindelijk naar zijn oude prestatieniveau.

Daarnaast kunt u bij Fysiotherapie De Molen terecht voor advies over braces, medical taping en het vóórkomen van sportblessures. Is de blessure complex of vraagt de situatie specifieke aandacht, dan is het goed om te weten dat wij deel uitmaken van een sportmedisch netwerk. Wanneer het nodig is, zorgen wij ervoor dat de sporter bij een sportarts, manueel therapeut of een andere deskundige terecht kan.

Door wie?

Miranda Lichtenberg

view post

Marloes Haartman

view post
Back To Top
×Close search
Zoeken